Hoe is in Edge de opslaglocatie van gedownloade bestanden te wijzigen?

Vraag Frank van Osch:

Wanneer ik een bestand download in de nieuwe Edge, moet deze eerst worden opgeslagen voordat ik het kan openen. Bij de oude versie kreeg je een menu te zien waarmee je kon kiezen waar het gedownloade bestand opgeslagen moest worden. Kan ik dit keuzemenu terugkrijgen?

Antwoord:

Ik liep zelf ook al tegen dit probleem aan. Een via Edge gedownload bestand wordt automatisch in de map Downloads opgeslagen, een andere optie wordt niet aangeboden. Zodra een bestand is gedownload en opgeslagen, wordt deze links onderin het Edge-venster getoond (uitzondering hierop zijn PDF-bestanden, deze worden direct in Edge geopend). Deze melding bevat de link Bestand openen om de download direct met het standaard programma te openen. Via het menu Opties (te openen met de knop met de drie puntjes), optie In map weergeven kan de opslaglocatie in de Windows Verkenner worden geopend. Het menu bevat ook de optie Altijd bestanden van dit type openen om downloads van het betreffende bestandstype voortaan direct te openen, dat bespaart de nodige muisklikken.

Edge: de standaard opslaglocatie van downloads

Standaard worden downloads automatisch opgeslagen in de map Downloads. Deze opslagmap is desgewenst te wijzigen via Instellingen en meer (rechts bovenin Edge), optie Instellingen, sub Downloads, knop Wijzigen. Wil je bij elke afzonderlijke download kunnen kiezen in welke map deze moet worden opgeslagen, activeer dan de optie Vragen waar bestanden moeten worden opgeslagen vr het downloaden. Als praktisch alternatief is dit venster ook te openen via een rechter muisklik op de downloadlink, optie Koppeling opslaan als (dit werkt alleen voor de links op websites, niet voor die in e-mailberichten).


2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring