Hoe is het lettertype in de app Mail te wijzigen?

Vraag Bram N. Spruijt:

In de Windows 10-app Mail wordt Calibri met tekengrootte 11 gebruikt bij het verzenden van e-mail. Is het mogelijk om dit te wijzigen?

Antwoord:

Toevallig is deze optie recent aan de app Mail toegevoegd. Open de Instellingen van de app (via het tandwiel linksonder), sub Standaardlettertype, wijzig het lettertype, de grootte en de weergave (vet, onderstreept, cursief) en bevestig met de knop OK. Deze wijzigingen zijn alleen van toepassing op het geselecteerde e-mailaccount. Zijn er meer accounts en wil je bij deze ook het standaardlettertype wijzigen, activeer dan de optie Toepassen op alle accounts.

Standaardlettertype app Mail aanpassen

Een kanttekening is wel op zijn plek, het is namelijk niet zinvol om de standaardgrootte op de ontvanger af te stemmen: deze zal de tekstgrootte van berichten sowieso anders ervaren, en daarnaast kan deze de weergave naar wens aanpassen. Wil je de lettergrootte voor je eigen gemak aanpassen (bijvoorbeeld omdat je slechtziend bent), gebruik dan de Ctrl-toets in combinatie met het scroll-wieltje. Hiermee wordt de weergave op het beeldscherm aangepast, maar blijft de ingestelde lettergrootte zelf ongewijzigd.


2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring