Waarom is mijn e-mailadres automatisch ingvuld?

Vraag Hanna Noort:

Hoe kan het dat als ik een formulier invul op een website die ik nog nooit eerder heb bezocht, mijn e-mailadres en persoonlijke gegevens vaak al bekend zijn?

Google Chrome: optie Instellingen, sub Automatisch aanvullen, optie Adressen en meer

Antwoord:

De browserfunctie Automatisch invullen (en dus niet de betreffende website!) is verantwoordelijk voor het automatisch invullen van formulieren. Als deze functie is geactiveerd dan worden de gegevens opgeslagen zodra een formulier voor het eerst wordt ingevuld. Bij een volgend formulier worden deze gegevens automatisch toegepast (helaas gaat dit lang niet altijd goed, zo is in de afbeelding te zien dat het huisnummer in het verkeerde veld wordt ingevuld).

Bij de browser Edge is deze functie terug te vinden via Instellingen en meer (de drie puntjes rechtsboven), optie Instellingen, sub Persoonlijke gegeven. Is de optie Basisgegevens opslaan en invullen geactiveerd dan worden ingevoerde formuliergegevens waar mogelijk opgeslagen. Desgewenst kunnen de persoonlijke gegevens voor formulieren ook op voorhand worden toegevoegd met de knop Basisgegevens toevoegen.

In de browser Chrome zijn de instellingen voor Automatisch aanvullen te vinden via Google Chrome aanpassen en beheren (de drie puntjes rechtsboven), optie Instellingen, sub Automatisch aanvullen, optie Adressen en meer. Is de optie Adressen opslaan en invullen geactiveerd dan worden ingevoerde formuliergegevens opgeslagen, al dan niet in verschillende profielen. Overbodige profielen kunnen hier eventueel ook weer worden verwijderd.


2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring