Hoe wijzig je in Outlook mappen van Engels naar Nederlands?

Vraag Henk Vollebregt:

De mappen in mijn e-mailprogramma hebben Engelse namen (Drafts, Sent items, Trash, Archive en Spam). Hoe kan ik die wijzigen naar het Nederlands?

Engelstalige mapnamen bij IMAP

Antwoord:

Dit is een probleem dat zich wel vaker voordoet bij e-mailadressen die volgens het IMAP-protocol worden beheerd. Hierbij blijven de berichten online staan en wordt de mappenstructuur van de server overgenomen. In Outlook is dit wijzigen via tabblad Bestand, knop Accountinstellingen, optie Profielen beheren, knop Ja, knop E-mailaccounts, dubbelklik op het account, knop Meer instellingen, tabblad Geavanceerd, vermeld bij Pad van de hoofdmap de tekst inbox. Nadat Outlook opnieuw is opgestart en de mailbox weer is gesynchroniseerd (hetgeen vrij lang kan duren!), zouden de betreffende mappen (weer) in het Nederlands weergegeven moeten worden. Pas wel op, zelfaangemaakte mappen die naast (in plaats van onder) de map Postvak IN zijn aangemaakt, zijn na het toepassen van deze methode niet meer toegankelijk (door inbox weer te verwijderen of het account opnieuw toe te voegen wordt dit weer hersteld).

Pad voor hoofdamp: inbox (IMAP)

TIP: Is het probleem hier niet mee opgelost, sluit Outlook dan af en geef in het zoekvak het commando OUTLOOK.EXE  /resetfoldernames.


2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring