Hoe is de standaard app voor een type bestand in te stellen?

Vraag G.A. Kempff:

Hoe kan ik de audioplayer Winamp (die ik voor het afspelen van MP3-bestanden gebruik) toevoegen aan de lijst met standaard apps van Windows 10? Bij Instellingen, onderdeel Apps, sub Standaard-apps, link Standaard apps per bestandstype kiezen wordt bij MP3 de app VLC Media Player genoemd, maar niet Winamp.

Antwoord:

De standaard app om een specifiek type bestand (in dit geval een MP3-bestand) te openen is het makkelijkst in te stellen via een rechter muisklik op het bestand, optie Openen met, optie Kies een andere app, activeer de optie Altijd deze app gebruiken voor het openen van .mp3 bestanden.

Altijd deze app gebruiken voor het openen van .mp3 bestanden

Wordt Winamp niet vermeld bij de opties, scroll dan naar beneden voor de link Meer apps, scroll wederom naar beneden voor de link Een andere app zoeken op deze pc en blader naar het programmabestand (in dit geval Winamp). Het benodigde toepassingsbestand is doorgaans terug te vinden in een van de submappen van C:\Program Files of C:\Program Files (x86), in dit geval C:\Program Files (x86)\Winamp. Het in de Windows Verkenner bij MP3-bestanden getoonde icoontje zou nu moeten zijn gewijzigd in die van Winamp, hetgeen aangeeft dat de standaard app is gewijzigd.


2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring