Q&A: Virusscanner voor Windows 7: Microsoft Security Essentials

zie tevens de instructievideo van nieuwsbrief #85 op 11:46

Trudy Fernhout vraagt: "Ik werk nog steeds met Windows 7, pas als het niet anders kan ga ik over op Windows 10. Weet jij welke antivirus in de Nederlandse taal ik het beste kan gebruiken? Ik heb nu Avast Internet Security. Deze is in het Engels, vooral als het technisch wordt heb ik daar veel moeite mee."

Antwoord: De weergavetaal van Avast is te wijzigen via Settings in het menu, optie Language.

Zoals ik ook in mijn vorige nieuwsbrief adviseerde, zou ik het gewoon bij de beveiligingssoftware van Microsoft houden, deze is Nederlandstalig en voldoet prima voor thuisgebruik. Deze staat bekend onder de naam Windows Defender en is bij Windows 8.1 en Windows 10 standaard geļntegreerd (sinds de April 2018 Update voor Windows 10 is de naam overigens gewijzigd in Windows-beveiliging). Deze beveiligingssoftware is ook beschikbaar voor Windows 7, maar heet dan Microsoft Security Essentials (download: https://support.microsoft.com/nl-nl/help/14210/security-essentials-download).

Windows Defender heeft overigens niet zo'n goede reputatie opgebouwd omdat deze in het verleden regelmatig steken liet vallen. Uit recente tests blijkt echter dat deze scanner gelijkwaardig is aan andere scanners (zie bijvoorbeeld de AV-test: www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/).

© 2001-2019 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring