Q&A: Geen internetverbinding meer na opstarten software? Start app in compatibiliteitsmodus!

zie instructievideo nieuwsbrief #85 op 16:03

Adam Schouwenaars vraagt: "Sinds de update van Windows 7 naar Windows 10 valt internet iedere keer uit zodra ik het programma Steam opstart. Hierbij wordt de foutmelding INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND getoond. Weet jij een oplossing? Ik begin radeloos te worden."

Antwoord: Veel internetproblemen worden veroorzaakt door extra geïnstalleerde beveiligingssoftware (dit is te controleren door de betreffende software te verwijderen, de problemen zouden dan als sneeuw voor de zon moeten verdwijnen). Echter omdat het probleem in dit geval beperkt blijft tot slechts één programma, is het waarschijnlijker dat er een relatie is met de upgrade naar Windows 10.

Controleer eerst eens of er een nieuwere versie van de betreffende software beschikbaar is. Is dat niet het geval, of lost dat niets op, voer het probleemveroorzakende programma dan voortaan uit in de compatibiliteitsmodus voor Windows 7. Klik hiervoor met rechts op de snelkoppeling van het programma, optie Eigenschappen, tabblad Compatibiliteit, activeer de optie Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor en selecteer Windows 7. Activeer eventueel ook de optie Dit programma als Administrator uitvoeren om het programma meer rechten mee te geven, dit kan ook veel problemen oplossen.

© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring