Q&A: Niet te verwijderen bestanden/mappen (Unlock It/MoveOnBoot)

Thieu Engels vraagt: "Er is één bestand dat zich niet laat verwijderen. Wat ik ook probeer, ik krijg steeds de melding 'Dit item bevindt zich niet langer in C:\Gebruikers\Naam\Documents\Bestandsnaam'. Het heeft een blanco 'pagina-icoon' en de map waarin het bestand staat is ook niet te verwijderen."

J.A. Kwakman vraagt: "Ik heb een leeg geel mapje op de schijf staan en deze is niet te verwijderen. Ik krijg steeds de melding: 'Kan dit item niet vinden. Dit item bevindt zich niet langer in L:\newsleecher downloads enz.'"

Antwoord: Dit probleem komt vaker voor, met name wanneer gebruik wordt gemaakt van downloadprogramma's (zoals Newsleecher) of na een herinstallatie van Windows waarbij de partitie tijdens de setup niet opnieuw is geformatteerd (vandaar mijn advies de gegevens altijd eerst extern veilig te stellen zodat de partitie tijdens de setup opnieuw gepartitioneerd kan worden!). De ogenschijnlijk niet bestaande bestanden zijn met tools als Unlock It (download: www.emcosoftware.com/unlock-it) en MoveOnBoot (download: www.emcosoftware.com/move-on-boot) eenvoudig vrij te maken waarna ze toch nog kunnen worden verwijderd.

© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring