Q&A: Feestdagen uit de agenda verwijderen

Ger de Leeuw vraagt: "In mijn Outlook 2010-agenda heb ik de Joodse feestdagen en die van Frankrijk toegevoegd, waar ik vanwege de onoverzichtelijkheid weer vanaf wil. Ik kan de feestdagen één voor één verwijderen, maar dat is een hels karwei. Weet u misschien een simpele oplossing?"

Antwoord: Een reeks feestdagen is in een handomdraai aan de agenda van Outlook toe te voegen. Ze worden echter elk afzonderlijk in het mailprogramma (in dit geval Outlook) opgeslagen en zullen dus ook afzonderlijk moeten worden verwijderd wanneer er geen behoefte meer aan is. Door de zoekfunctie te gebruiken (zodat alle agenda-items met dezelfde informatie worden getoond), kan dat gelukkig vrij eenvoudig. Selecteer alle gevonden agenda-items in één keer met de toetscombinatie Ctrl-A om ze vervolgens met de Del-toets te verwijderen.

Aanvulling: Mits de feestdagen als feestdag zijn gecategoriseerd, zijn deze agenda-items ook snel te selecteren en te verwijderen door de agenda via Beeld, Weergave wijzigen, Lijst te sorteren op de kolom Categorieën.

© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring