Hoe is een vastgelopen Windows weer op te starten?

Vraag Ruud Ernestus:

Om een probleem met een update op te lossen, heb ik via de app MSCONFIG aangegeven dat Windows in veilige modus moet opstarten. Nadat Windows opnieuw is opgestart, krijg ik de melding Er is iets gebeurd en uw pincode is niet beschikbaar en lukt het niet meer om mijn gebruikersaccount aan te melden. Kan je mij helpen dit probleem op te lossen?

Antwoord:

Start Windows na het aanbrengen van een (systeem)wijziging niet meer op dan kan dit vaak worden opgelost door Windows terug te rollen naar een eerdere, nog werkende Windows-configuratie. Dit gaat als volgt: schakel de pc uit door de aan/uit-knop op de computerkast 5 seconden ingedrukt te houden, en schakel de pc vervolgens weer in. Komt de foutmelding terug, herhaal de procedure dan nog tweemaal totdat de herstelmodus automatisch wordt geactiveerd. Vanuit deze herstelmodus kan zeer waarschijnlijk nog een eerder aangemaakt herstelpunt worden teruggezet. Je moet het maar net even weten!

TIP: Er is nog een snellere methode: houd vanuit het aanmeldvenster de Shift-toets ingedrukt terwijl met de knop Aan/uit (rechts onderin het venster) opdracht wordt gegeven om Windows opnieuw op te starten. Kies vervolgens voor de tegel Problemen oplossen, tegel Geavanceerde opties, tegel Systeemherstel en selecteer het terug te zetten herstelpunt.

2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring