Outlook-melding: Moeten items uit de vorige sessie worden geopend?

Vraag:

Ik heb al enige tijd bij het openen van het e-mailprogramma Outlook last van de melding Outlook gesloten terwijl er items waren geopend. Moeten deze items uit de vorige sessie worden geopend?. Hoe kom ik daar vanaf?

Outlook gesloten terwijl er items waren geopend. Moeten deze items uit de vorige sessie worden geopend?

Antwoord:

Microsoft is hiervan op de hoogte maar heeft (op het moment van schrijven) nog geen oplossing via Windows Update beschikbaar gesteld. Er is wel een registertweak die het probleem zou kunnen oplossen: open de registereditor en voeg in de registersleutel HKCU \Software \Microsoft \Office \16.0 \Outlook \Preferences de 32-bits DWORD-registerwaarde ReopenWindowsOption met de waarde 1 toe. Navigeer hiervoor naar de registersleutel Preferences, maak via Bewerken, Nieuw, DWORD-waarde (32-bits) een nieuwe registerwaarde aan, geef deze direct de naam ReopenWindowsOption (of later via een rechter muisklik op de aangemaakte registerwaarde, optie Naam wijzigen), dubbelklik op de aangemaakte registerwaarde en wijzig de waarde van 0 in 1. Bij mijn pc heeft het geholpen. Komt het venster toch terug dan is het wachten op een update van Microsoft.

HKCU\Software\Microsoft\Office\16.0\Outlook\Preferences 32-bits DWORD-registerwaarde ReopenWindowsOption=1

2001-2023 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring