Tekst kopiėren van beschermde websites

Vraag van Willem Bekebrede:

"De informatie op de website www.volleyball.it kon ik vroeger altijd selecteren en vervolgens kopiėren, maar dat lukt nu niet meer. Is er een mogelijkheid om deze versluiering te ontwijken?"

Antwoord:

Deze website heeft de content beveiligd zodat de teksten niet geselecteerd kunnen worden, laat staan gekopieerd. Er is echter een truc waarmee toch nog toegang tot de beschermde teksten kan worden verkregen, namelijk door de leesmodus te activeren! De leesmodus maakt content makkelijker leesbaar (door irrelevante opmaak en advertenties te verwijderen), en heeft als bonus dat de teksten soms alsnog gekopieerd en/of afgedrukt kunnen worden.

Edge leesmodus

De leesmodus kan alleen worden ingeschakeld bij pagina's die er geschikt voor zijn. Bij de browsers Edge en Firefox gaat dat met de F9-toets (of met de knop in de adresbalk). De leesmodus van Chrome bevindt zich nog in de experimentele fase, maar kan in sommige gevallen al wel worden ingeschakeld: open de pagina chrome://flags/#enable-reader-mode (door dit adres naar de adresbalk van Chrome te kopiėren), wijzig de optie Enable Reader Mode (mits aanwezig) in Enabled en bevestig onderaan de pagina met de knop Relaunch. De leesmodus is vervolgens te openen via de knop Google Chrome aanpassen en beheren (de drie puntjes), optie Lezermodus aanzetten (of met de knop in de adresbalk).

Leesmodus Chrome: Enable Reader Mode

TIP: Met de leesmodus van Firefox zijn soms ook teksten toegankelijk te maken die achter een betaalmuur verborgen zitten (zoals bijvoorbeeld bij krantenwebsites het geval is)!

© 2001-2024 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring