Streaming video en muziek opnemen en bewerken

Websites met filmpjes (zoals www.youtube.com), gemiste TV-uitzendingen (zoals www.uitzendinggemist.nl, www.rtl.nl/gemist, www.sbs6.nl/gemist, inspirerende toespraken (zoals www.ted.com) en populaire muziekdiensten (zoals www.spotify.com) hebben één ding gemeen: ze bieden alleen de mogelijkheid de streams live te bekijken en/of te beluisteren. Wilt u een video- of muziekfragment ook onafhankelijk van de website kunnen bekijken en/of beluisteren (bijvoorbeeld op de TV of in de auto) dan zal deze eerst met een tool als GemistDownloader van de betreffende website moeten worden losgekoppeld.

GemistDownloader

GemistDownloader (download: www.helpdeskweb.nl/gemistdownloader/) kan naast het loskoppelen en downloaden van gemiste uitzendingen van Nederlandse TV-zenders ook worden gebruikt voor het downloaden YouTube-materiaal.

GemistDownloader: keuze Nederlandse TV zender

Nadat de gewenste categorie is uitgekozen en in het daaropvolgende scherm bij stap 1 het websiteadres van de betreffende video is ingevuld (door deze vanuit de browser te kopiëren), kan bij stap 2 de gewenste bestandsnaam en codering worden gekozen (via de knop Opties kunnen de instellingen eventueel worden gewijzigd). Met een klik op de knop Start downloaden wordt de videostream gedownload en weggeschreven naar een bestand. Moeten meerdere videofragmenten worden opgeslagen, klik dan bij elk websiteadres op de knop Toevoegen aan queue. De bestanden in de queue kunnen vervolgens in één moeite met de knop Queue starten worden gedownload en opgeslagen.

GemistDownloader: keuze videobestandstype

© 2001-2022 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring