Android-apps op een Windows-computer

BlueStacks App Player for Windows (download bčta: www.bluestacks.com) is een virtuele machine waarmee voor Android-telefoons en -apparaten ontwikkelde apps ook binnen een Windows-omgeving kunnen worden gebruikt. Na installatie (activeer zowel App Store Access als App Notifications) opent het programma schermvullend (met de F11-knop kan tussen het Windows-venster en de schermvullende versie worden geschakeld). Dit basisscherm bevat naast een overzicht van populaire gratis apps ook een navigatiebalk met categorieën. Het venster bevat naast de knop My Apps (voor de reeds geďnstalleerde apps) een aantal categorie-knoppen waarin de beschikbare apps zijn onderverdeeld. Is de gewenste app niet via deze knoppen te vinden, gebruik dan de zoekfunctie (de knop met het vergrootglas). Met behulp van het BlueStacks-icoontje middenonder in het venster kan altijd worden teruggekeerd naar het basisscherm (in de schermvullende modus toegankelijk met de Windows-toets).

BlueStacks App Player voor Android-apps

BlueStacks heeft ook een tooltje ontwikkeld om de op een Android-telefoon of tablet geďnstalleerde apps over te zetten naar een Windows-PC, te weten BlueStacks Cloud Connect (download: http://play.google.com/store/apps/details?id=com.bluestacks.appsyncer). Altijd handig wanneer een app niet via de BlueStacks stores wordt aangeboden. Bijkomend voordeel: omdat het downloaden via de cloud gaat, hoeft de telefoon niet op de computer aangesloten te worden. Er kleeft ook wel een minpuntje aan: Cloud Connect werkt alleen in combinatie met een Facebook-account.

TIP: Lukt het niet om een app te installeren als gevolg van de foutmelding No App Found, Please Check Network Connectivity!, probeer het dan eens via de knop App Stores, 1Mobile (of een van de andere stores).

De nadelen...
Het programma verkeert in bčta-fase, u kunt dus wel tegen wat problemen aanlopen. Niet alle apps zijn beschikbaar, het downloaden verloopt niet altijd vlekkeloos, de beleving is niet te vergelijken met die van een mobiel apparaat en de toetsenbord- en muisbesturing laat ten opzichte van een aanraakscherm nog wel eens wat te wensen over...

© 2001-2021 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring