Even voorstellen. Mijn naam is Menno Schoone...

Ik ben woonachtig in Rotterdam, trotse vader van 3 meiden, internetmarketingspecialist, financieel bedrijfseconoom en beheerder van diverse websites. Naast mijn werkzaamheden als internetondernemer (met specialisaties in o.a. Windows, webdesign, online marketing, statistiek, programmeren) geniet ik volop van mijn gezin, de mensen om mij heen, dim sum, mijn koi-vijver, zwemmen, hardlopen, beleggen, schaken en uiteraard computeren. U begrijpt wellicht dat ik tijd te kort kom...

Mijn weg naar succesvol ondernemerschap ging niet vanzelf...

In tegenstelling tot wat velen vermoeden, heb ik geen IT-opleiding genoten, de computer is puur mijn hobby! In 1997 ben ik afgestudeerd als financieel bedrijfseconoom aan de EUR (Erasmus Universiteit Rotterdam) met specialisaties in beleggen en statistiek. Na mijn studie ben ik korte tijd werkzaam geweest als institutioneel vermogensbeheerder (mijn droom van destijds) en heb ik startende ondernemers bijgestaan. Ernstige gezondheidsproblemen als gevolg van de chronische ziekte Colitis Ulcerosa (ik kreeg destijds te horen dat ik het ergste geval was dat ze ooit hadden gezien...) maakte het noodzakelijk het roer drastisch om te gooien. Sindsdien ga ik als internetondernemer door het leven en (belangrijker nog) heb ik ook geen last meer gehad van CU.

Het roer omgooien: doen wat je leuk vindt...
Het roer omgooien betekende in mijn geval 'gewoon' doen wat je echt leuk vindt. Het klinkt simpel maar dat is het zeker niet! Zo heb ik na het verlies van ons zoontje Christian in 2010 wederom een loodzware maar verrijkende herwaarderingsfase van het leven doorlopen. Op zo'n moment jezelf de vraag stellen wat je nog leuk vindt is niet eenvoudig. Toch heb ik dat gedaan met als resultaat dat ik in 2013 wederom een master in marketing aan de VU (Vrije Universiteit Amsterdam) heb behaald. En wie weet wat nog meer zal volgen...

Er zit een heel verhaal achter deze website...
Het heeft mij dus letterlijk bloed, zweet en tranen gekost om deze website (met zo'n 10.000 bezoekers per dag, 100.000 nieuwsbriefabonnees en 50.000 verkochte boeken) op de kaart te zetten. Dat het goed heeft uitgepakt komt wellicht door een positieve instelling, een brede interesse, een langetermijnvisie, de steun van mijn naasten en vooral door heel dicht bij mijzelf te blijven. Kortom: er zit een heel verhaal achter deze website!

Mijn websites

De volgende websites zijn door mij opgezet en trekken gezamenlijk zo'n 15.000 unieke bezoekers per dag:

SchoonePC en OptimizingPC
Van de door mij beheerde websites is www.SchoonePC.nl (over het installeren, optimaliseren, beveiligen en gebruik van Windows) het bekendst. De website bevat vele waardevolle tips, trucs en tools voor het oplossen van veelvoorkomende computerproblemen (zie het historisch overzicht met screendumps van eerdere versies van de website). Veel van de SchoonePC-teksten zijn overigens in het Engels vertaald en te lezen op de website www.OptimizingPC.com.

InZakenGaan en UitvaartInfotheek
De website www.InZakenGaan.nl bevat vele tips over het starten van een eigen bedrijf en beschrijft vele aspecten van het ondernemerschap. De website www.UitvaartInfotheek.nl is ontstaan uit een samenwerkingsverband met Oda en bevat waardevolle adviezen rondom het regelen van een uitvaart.

Samenwerking

Mijn zus Astrid is sinds de introductie van het SchoonePC boek in 2006 actief betrokken bij mijn online werkzaamheden. Zij is onder andere verantwoordelijk voor de boekverkoop en de controle van alle teksten voordat ze worden gepubliceerd. Ik kan niet anders zeggen dan dat het een waardevolle samenwerking is waar u als lezer ongemerkt veel baat bij heeft.

Mijn nieuwe project

Ik heb van mijn hobby dus duidelijk mijn beroep gemaakt: het maken, beheren, up-to-date houden en winstgevend maken van websites. Inmiddels ben ik begonnen met een nieuw project. Ik wil er nog niet heel veel over kwijt maar als u op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen dan kunt u zich via de website www.MennoSchoone.nl aanmelden voor verdere berichtgeving over dit project!

Menno Schoone
SchoonePC
Johannes Meulsteestraat 37
3065 HC Rotterdam

Tel: 06-30.31.40.90 (buiten Nederland: +316-30.31.40.90)

        

 
 
 
HOME
Windows 8.1
Windows 7
Windows XP
BEVEILIGEN
AVG virusscanner
Comodo Internet Security
HOSTS-bestand
SOFTWARE
Dropbox
Bestandssynchronisatie
Gratis software
NETWERK/INTERNET
Draadloos netwerk
Bestanden delen
Outlook
HERINSTALLATIE
10 stappenplan
Back-up gegevens
Partitioneren
SYSTEEMBEHEER
Opstartproces
Windows register
Mijn docs verplaatsen
 

2001-2014 - - SchoonePC - Rotterdam - The Netherlands