Nieuwsbrief #87: Windows 10 - Oktober 2018 Update

Hallo SchoonePC-fans. Dit is de instructievideo van de SchoonePC nieuwsbrief #87 (eveneens via YouTube te bekijken). De nieuwsbrief is als e-mail of PDF-bestand te downloaden.

 

De Oktober 2018 Update (versienummer 1809) wordt automatisch aangeboden via Windows Update, de uitrol vindt gefaseerd (gespreid over enkele maanden) plaats. De update wordt alleen aangeboden als uit de door Microsoft verzamelde statistieken blijkt dat er hoogstwaarschijnlijk geen problemen te verwachten zijn. Hoewel ik adviseer hierop te wachten (zie het artikel verderop met tips voor het installeren van onderdelenupdates) kan je de installatie ook forceren via Instellingen, onderdeel Bijwerken en beveiliging, sub Windows Update, knop Naar updates zoeken, of via de pagina www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10.

Bij elke halfjaarlijkse onderdelenupdate worden weer functies toegevoegd, aangepast dan wel verwijderd. Zo zijn bij de Windows 10 Oktober 2018 Update onder andere de volgende functionaliteiten toegevoegd:

Bij het installeren van een onderdelenupdate ontstaan nog wel eens problemen, de nieuwsbrief sluit daarom af met tips om de installatie van de Oktober 2018 Update succesvol te laten verlopen.

Nieuwe computerbijbel voor Windows 10

Naar aanleiding van de Oktober 2018 Update hebben we de afgelopen maanden weer hard gewerkt aan een nieuwe editie van mijn computerbijbel voor Windows 10. De inhoud is van A tot Z onder handen genomen zodat deze weer up-to-date is voor deze nieuwe Windows 10-versie.

Ook de buitenkant van de computerbijbel heeft deze keer een transformatie ondergaan. Hoewel het voelt als de dag van gisteren dat de omslag werd aangepast, is het toch alweer 10 jaar geleden! Sterker nog: met deze 28e druk (de 8e editie voor Windows 10) vieren we tevens het 12-jarig bestaan van mijn boek. De hoogste tijd dus om Ruud Nederpelt een nieuw ontwerp te laten maken! De wegspattende kubusjes (uit het oude ontwerp) wilden we graag behouden, ze symboliseren namelijk de essentie van het boek: het onderzoeken, begrijpen en op orde krijgen van Windows.

Heb je interesse? Klik dan door naar de bestelpagina!

Ik wens je veel lees- en computerplezier. Tot de volgende nieuwsbrief!

Menno Schoone
www.SchoonePC.nl

 

 

WIL JE MIJN NIEUWSBRIEF PER E-MAIL ONTVANGEN?

Schrijf dan gratis en vrijblijvend in via het formulier onderaan deze pagina (na inschrijving zijn tevens de vijf laatst verschenen nieuwsbrieven op te vragen).

Met vriendelijke groet,

Menno Schoone
SchoonePC

2001-2019 - - SchoonePC - Rotterdam - Privacyverklaring