Gratis virusscanner: avast! Free antivirus

Wilt u niet betalen voor een jaarlijks abonnement voor het verkrijgen van de laatste virusdefinities, dan is er altijd nog gratis antivirussoftware waar u op terug kunt vallen! Ook avast! Free Antivirus (download: www.avast.com) houdt de computer op eenvoudige wijze vrij van virussen, spyware en rootkits. Wilt u blijvend gebruik maken van de gratis versie dan moet avast! binnen 30 dagen worden geregistreerd.

LET OP: Deze gratis antivirussoftware is alleen bedoeld voor thuisgebruik. Wordt de antivirussoftware voor zakelijke doeleinden aangewend dan zal daarvoor betaald moeten worden. Gratis antivirussoftware is niet voor niets gratis: geen winst betekent minder onderzoek, minder onderzoek betekent een lagere kwaliteit, een lagere kwaliteit betekent...

Setup avast!

In het eerste scherm wordt de Google Toolbar aangeboden, deze is voor de werking van de virusscanner niet relevant en hoeft dus niet te worden geļnstalleerd (deactiveer de opties Ja, installeer de gratis Google Toolbar samen met avast!). De standaard setup is eenvoudig maar doeltreffend. Wilt u echter meer afstelmogelijkheden, doorloop dan de geavanceerde setup via de link Aangepaste installatie (schakel bij voorkeur bij het onderdeel Hulpmiddelen de opties Browserbescherming, Browser Cleanup en avast! Hulp op afstand uit). Ter afronding van de setup wordt nog een snelle scan van de computer uitgevoerd.

Basisscherm avast!

Nadat de setup is afgerond wordt avast! direct opgestart en de virusdefinities bijgewerkt. Het basisscherm van avast! kan worden geopend door te dubbelklikken op de avast!-tegel van het Windows 8 startvenster of het avast!-icoon in het systeemvak van het bureaublad. Direct in het oog springt de mededeling dat het programma binnen 30 dagen moet worden geregistreerd. Met een klik op de link REGISTREREN opent een nieuw venster waar de gratis versie kan worden geregistreerd (vul eventueel uit privacyoverwegingen een nep e-mailadres in).

Avast! basisscherm

Via de optie Instellingen (links onderin het menu) opent het venster waar de programma-instellingen kunnen worden gewijzigd. Eventueel kunnen bij onderdeel Uiterlijk de opties Geanimeerd pictogram tijdens scannen en avast! geluiden inschakelen worden gedeactiveerd. Bij onderdeel Antivirus, sub UITSLUITINGEN kunnen mappen worden aangewezen die bij het scannen moeten worden overgeslagen.

LET OP: Volgens de standaardinstellingen wordt veiligheidsgerelateerde informatie naar avast! doorgestuurd. Weliswaar anoniem, maar toch... Vindt u dit uit privacyoverwegingen niet wenselijk, deactiveer dan via de knop Instellingen, onderdeel COMMUNITY de optie Deelnemen aan de avast! community.

Controle en certificering van verzonden mail uitschakelen
Omdat het scannen van uitgaande e-mailberichten wel eens problemen geeft bij het verzenden van de e-mail (terwijl het nauwelijks extra veiligheid oplevert), kan deze optie net zo goed worden uitgeschakeld via de optie Instellingen, optie Actieve bescherming, het tandwieltje bij Mailschild. Hiermee wordt tevens het certificeren van verzonden e-mail uitgeschakeld, voor velen een prettige bijkomstigheid! Ook bij de andere subonderdelen staan interessante e-mailinstellingen, zo kan bij de sub Gedrag het markeren van de onderwerpregel van een verdacht e-mailbericht worden uitgeschakeld.

Avast! instellingen aanpassen

 
 
 
HOME
Windows 8.1
Windows 7
Windows XP
BEVEILIGEN
AVG virusscanner
Comodo Internet Security
HOSTS-bestand
SOFTWARE
Dropbox
Bestandssynchronisatie
Gratis software
NETWERK/INTERNET
Draadloos netwerk
Bestanden delen
Outlook
HERINSTALLATIE
10 stappenplan
Back-up gegevens
Partitioneren
SYSTEEMBEHEER
Opstartproces
Windows register
Mijn docs verplaatsen
 

© 2001-2014 - - SchoonePC - Rotterdam - The Netherlands